Одржан Божићни концерт Градског мешовитог хора

јануар 8, 2024

Градски мешовити хор заједно са дечјим хором Музичке школе ,,Стеван Мокрањац“ из Врања у пратњи оркестра музичке школе другу годину заредом наступио је поводом једног од највећих хришћанских празника – Божића.

Концерт је организовао Културно-образовни центар под покровитељством Града Врања.

Енергија људи који су се окупили око заједничке идеје, изнедрила је Градски мешовити хор, оформљен у септембру 2022. године под окриљем Културно-образовног центра Врање. Идеја за само оснивање потекла је од стране руководства Града. Дипломирани музички педагог, Александра Савић, са великим ентузијазмом и професионалношћу приступила је реализацији ове идеје, тако да хор успешно ради и наступа више од годину дана. Она са великим успехом руководи и хором Музичке школе ,,Стеван Мокрањац“ који окупља децу и младе и који годинама уназад има запажене наступе и бројне награде на манифестацијама и фестивалима, како у земљи, тако и у иностранству.

У препуној сали Позоришта ,,Бора Станковић” певале су се песме у духу овог празника, испуњене љубављу, радошћу и топлином, са поруком: Мир Божји, Христос се роди!