Одржана манифестација Михољски сусрети села

септембар 29, 2022

У суботу, 24. септембра у порти цркве Преображења Господњег у врањском селу Катун одржана је друга манифестација Михољски сусрети села 2022. У присуству мештана више врањских села (Катун, Дубница, Ратаје, Давидовац, Вртогош, Александровац, Црни Луг…) одржан је културно-образовни и спортско-рекреативни програм у којем су учествовали чланови месних заједница и школе. Руководство града Врања подржало је манифестацију како финансијски, тако и присуством већника и градоначелника господина др Слободана Миленковића који је свечано отворио манифестацију у 11 часова.

Деца су показала свој таленат у драмским приказима обичаја свог краја, знање о животу на селу некад и сад, спортски дух у надметању у различитим дисциплинама у Играма без граница, у којима су се такмичили и одрасли и једнако показали такмичарски дух. Незаобилазни део програма биле су игре фолклорних ансамбала нашег краја, али и наших драгих гостију – дечице из Косовског Поморавља. Радионица грнчарства окупила је мноштво заинтересоване деце, а штандови са храном и пићем вредних домаћица и домаћина наших села окупили су углавном одрасле.

Било је задовољство сарађивати са свим учесницима, а нарочито са добрим домаћинима који су својим ангажовањем доказали да је гостопримивост прави благослов, тако да је програм протекао без проблема, у одличном расположењу. Леп и сунчан дан обасјао је целодневни програм, који се завршио доделом диплома, пехара и захвалница свим учесницима у 18 сати.

Атмосфера која се види на фотографијама само је делић животне радости која се на лицу места осећала, а Културно-образовни центар као организатор може само да пожели и догодине овакав догађај у неком другом селу.