Михољски сусрети села 2022. -село Катун-

септембар 23, 2022

Град Врање  и  Културно-образовни центар уз подршку Министарства за бригу о селу другу годину заредом организује манифестацију Михољски сусрети села у суботу, 24. септембра 2022. године, 11.00 -18.00 сати.

Са огромним задовољством и ентузијазмом, у сарадњи са члановима месних одбора и школама, биће реализовани културно-образовни и спортски садржаји, а све у духу традиције нашегкраја. У програм је укључено становништво свих генерација, а заступљени су и излагачи хране, пића, пољопривредних производа и рукотворина. Деца из Косовског Поморавља представиће културну баштину свог краја, а биће организована и радионица грнчарства. Неке активности биће такмичарског карактера и очекујемо много позитивне енергије и радости због пехара и медаља који ће бити додељени најуспешнијима.

Село Катун биће центар који ће окупити и децу и одрасле из Врања и околних сеоских средина и верујемо да ће динамични програм који је предвиђен загрејати њихова срца и пробудити нову наду да ће села са својом традицијом живети и опстајати. Управо овакви догађајим нас подсећају колико је важно поштовати себе и своје корене.

Добро дошли!